جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
مدیر کل بهبود و تحول سازمانی مرکز خدمات

حوزه/ طبق مصوبه هیئت‌مدیره، هدف اجرای طرح هدفمندی خدمات عبارت است از «نظام‌مندی ارائه خدمات به حوزویان بر طبق دوره‌های تحصیلی و نقش‌آفرینی و همچنین میزان نیاز ایشان در راستای تحقق رسالت‌های حوزه و روحانیت.»

به گزارش خبرگزاری حوزه، حوزه‌های علمیه با توجه به ضرورت اقامه دین و هدایت جامعه و جهان، متولی تبیین و ترویج مکتب حیات بخش اسلام است. در این مسیر، حمایت از طلاب و روحانیون و تلاش جهت رفع نیازهای اساسی آنان و کاهش موانع ایفای رسالت‌های حوزوی، ضرورتی انکارناپذیر است که عمدتاً بر عهده مرکز خدمات حوزه‌های علمیه قرار داده شده است. مرکز خدمات برای اجرای مناسب رسالت خود رویکرد هدفمندی خدمات را سرلوحه برنامه‌ها خود قرار داده است و از سال ۱۴۰۰ این طرح به صورت آزمایشی اجرا شد و مقرر شده است در سال جاری خدمات مرکز متناسب با این طرح ارائه شود. با توجه به سوالات متعددی که در خصوص این طرح مطرح شده است گفت و گویی با دکتر مهدی علی‌آبادی «مدیرکل بهبود و تحول سازمانی و دبیر شورای هدفمندی خدمات» مرکز خدمات انجام دادیم که مشروح این گفت و گو را در ادامه می‌خوانید :

ضوابط اجرای طرح هدفمندی خدمات
در چند سال گذشته، رویکرد هدفمندی خدمات به صورت جدی در مرکز خدمات حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار گرفته است و بر اساس این رویکرد ارائه خدمات به طلاب باید متناسب با تحقق مأموریت طلاب باشد. در گذشته خدمات با داشتن شرایط به صورت مساوی اعطا می‌شد، ولی رویکرد هدفمندی که مصوب سال ۹۹ هیئت مدیره مرکز خدمات است مطرح می‌کند که ارائه خدمات متناسب با تحقق این اهداف باشد.
در مقدمه «ضوابط جامع هدفمندی خدمات» مصوب هیئت مدیره مرکز آمده است:
«مرکز با ارتقای مستمر رویکرد خود، به تدریج به سمت «رویکرد رسالت محور» در حرکت بوده و بر پشتیبانی و مانع‌زدایی از تحقق رسالت‌های حوزه و روحانیت، متمرکز شده است تا خدمات خود به جامعه هدف را بر طبق میزان تلاش افراد در زمینه تحقق رسالت‌های روحانیت و اقامه دین مبین اسلام، ارائه نماید. این تغییر رویکرد در اسناد بالادستی مرکز از قبیل بیانیه مأموریت، چشم انداز و سیاست‌های سند راهبردی نیز قابل مشاهده است. مرکز برای دستیابی به چشم انداز خود با رویکرد هدف‌مندسازی خدمات می‌کوشد تا نیازهای اساسی طلاب جامعه هدف را به گونه‌ای برآورده سازد که زمینه‌سازِ مانع زدائی به منظور تحقق مأموریت‌های حوزه و حوزویان گردد. ضوابط جامع حاضر متکفل بیان ضوابط و سازوکار کلی هدف‌مندسازی خدمات است.
بر اساس رویکرد هدفمندی، عموم طلاب و روحانیون مشمول حداقل خدمات ضروری (نظیر بیمه پایه و بیمه مازاد درمان) خواهند بود؛ اما برخورداری بیشتر از خدمات (مانند کمک‌هزینه‌ی معیشت، برخی وام‌ها و یا برخی خدمات مسکن) شامل کسانی خواهد شد که نقش‌آفرینی و کارآمدی ایشان در پیگیری نیازهای جامعه و نظام اسلامی احراز گردیده و در ایفای شئون حوزوی نقش مؤثری داشته باشند.»

هدف از اجرای طرح هدفمندی خدمات
طبق مصوبه هیئت‌مدیره، هدف اجرای طرح هدفمند خدمات عبارت است از «نظام‌مندی ارائه خدمات به حوزویان بر طبق دوره‌های تحصیلی و نقش‌آفرینی و همچنین میزان نیاز ایشان در راستای تحقق رسالت‌های حوزه و روحانیت.»
در ارائه خدمات، تحصیل و نقش‌آفرینی مهم است و طلبه بعد از تحصیل باید نقش‌آفرینی کند و نقش‌آفرینی شامل تبلیغ، تدریس و پژوهش می‌باشد.
برای اینکه رسالت‌های حوزویان محقق شود نیاز فرد نیز باید در نظر قرار گیرد که مهم‌ترین آن بحث عائله‌مندی است.

رعایت تدریج و اجرای مرحله‌ای هدفمندسازی خدمات
یکی از مهم‌ترین سیاست‌های مرکز خدمات این است که هدفمندی خدمات را به‌صورت تدریجی و مرحله‌ای اجرا کند و بسیاری از سؤالاتی که از سوی جامعه هدف مرکز مطرح می‌شود به این موضوع بر می‌گردد.
تحولی که به یکباره همه چیز را تغییر دهد، مدنظر مرکز نیست. موضوع مربوط به معیشت طلاب و خدمات اساسی مرکز است، لذا باید تدریجی عمل شود.
اکنون در گام اول هدفمندسازی خدمات هستیم و در این مرحله ابتدا خدمات محدودی هدفمند می‌شود. همچنین در گام اول، برای موارد کلی امتیاز در نظر گرفته می‌شود و وارد جزئیات که بعضاً اختلاف نظر وجود دارد یا اطلاعات ثبت شده ندارد، نمی‌شویم. درصدد هستیم در گام‌های بعد با گسترش تفاهم با مراکز حوزوی و همچنین دریافت اطلاعات جزئی‌تر، جزئیات بیشتری در امتیازات در نظر گرفته شود.

ضرورت گسترش ارتباط با مراکز حوزوی
«ارتقای تعامل هم‌افزا با مراکز حوزوی و مجموعه‌های حاکمیتی در توسعه سامانه‌های زیرساختی و ارتباطی» و «گفتمان سازی و اطلاع‌رسانی مناسب و شفاف به جامعه هدف و ارتقاء سامانه‌های مرکز متناسب با رویکرد هدفمندسازی خدمات» دو سیاست دیگر مصوب هیئت مدیره مرکز است.
در موضوع هدفمندی خدمات باید کاملاً در تفاهم با مراکز حوزوی پیش برویم. به همین دلیل جدول هدفمندی را برای مراکز حوزوی ارسال و با آنها وارد تعامل شدیم.
این جداول باید خروجی اطلاعات حوزویان در سامانه‌های حوزوی باشد، لذا نیازمند ارتقای وضعیت سامانه‌ای هم درون مرکز خدمات و هم مراکز حوزوی هستیم تا اطلاعات مورد نیاز به صورت به روز و برخط در سامانه محاسبه شده و در هر لحظه امتیاز فرد قابل مشاهده باشد.

دامنه شمول طرح هدفمندی و میزان پرداخت‌ها
مرکز خدمات دقیقاً مسیری که هیئت مدیره سابق و هیئت مدیره کنونی تصویب کرده است را ادامه می‌دهد. سال گذشته، گام اول طرح هدفمندی خدمات را با عنایت ویژه‌ای که ریاست مرکز داشتند در دو مرحله اجرا کردیم. پس از این مراحل آزمایشی، از ابتدای امسال تمامی پرداختی‌های مرکز در قالب طرح هدفمندی می‌باشد و اولین مورد آن در ماه مبارک رمضان انجام شد که البته به دلیل حمایت هر ساله مرکز در ماه مبارک رمضان، مبلغ آن بالاتر از ماه‌های دیگر بوده است.
در تلاش هستیم که به صورت ماهانه پرداخت‌هایی را متناسب با بودجه مرکز داشته باشیم، البته تفاوت افراد بر اساس امتیاز هدفمندی خدمات است و مانند برخی بن‌ها که فقط به طلاب متأهل تعلق می‌گرفت نمی‌باشد. بحث هدفمندی تمامی خدمات و افراد جامعه هدف مرکز، اعم از طلاب مجرد و متأهل، خواهر و برادر، شیعه و اهل تسنن و ایرانی و غیرایرانی را شامل می‌شود.
برای هدفمندی یک جدول امتیازی در نظر گرفته شده است که پرداخت‌های گذشته بر اساس جدول آزمایشی بود و پس از اصلاحات انجام شده، پرداخت‌های آتی بر اساس جدول جدید و ضریب ریالی هر امتیاز، در ماه‌های پیش رو ۶۰ هزار ریال خواهد بود.

شاخص‌های جدول هدفمندی خدمات
شاخص‌های طرح هدفمندی خدمات به طور کاملاً شفاف تدوین و اطلاع‌رسانی شده و در سامانه هر فرد قابل مشاهده است که در ذیل به آن می‌پردازیم:
تحصیل
یکی از معیارهای اصلی در جدول، بحث تحصیل است. برای میزان تحصیل طلاب محصل و افرادی که تحصیلشان تمام شده امتیاز در نظر گرفته شده است.
روند پیشرفت تحصیل بسیار مهم است و افرادی که رکود تحصیلی دارند، امتیاز این بخش به آنها تعلق نمی‌گیرد.
مصوبه شورای هماهنگی مراکز حوزوی این است که طلبه باید هر سه سال حداقل دو پایه را بگذراند؛ لذا اگر طلبه‌ای نسبت به بدو ورود به حوزه این سرعت رشد را نداشته باشد، امتیاز تحصیل دریافت نمی‌کند. البته در تعامل با مراکز حوزوی هستیم تا بتوانیم در گام‌های بعد هدفمندی، موارد رکود موجه مانند مرخصی تحصیلی را لحاظ کنیم.
مسئله مهم دیگر سقف ۱۸ سال برای تحصیل است. لذا مدت ارائه خدمات در دوران تحصیل حداکثر ۱۸ سال است و پس از این مدت، تمدید پرونده و ارائه خدمات منوط به احراز نقش آفرینی در سایر شئون حوزوی است. پس طلبه ای که ۱۸ سال از حضورش در حوزه گذشته باشد امتیاز تحصیلش صفر می‌شود ولی امتیازش را در بخش دیگری لحاظ می‌کنیم.
سؤالی که مطرح می‌شود این است که بین کسی که سطح دو دارد با کسی که سطح یک دارد در ایفای شئون حوزوی از جمله تبلیغ تفاوتی وجود دارد یا خیر؟ پاسخ این است که در گام‌های بعدی هدفمندی این مورد در ضریب امتیاز لحاظ خواهد شد.
شاید عده‌ای قبل از گذراندن سطح یک وارد شئون حوزوی از جمله تبلیغ ‌شوند ولی از آنجا که انتظار این است حداقل سطح یک را گذرانده باشند. امتیازی برای آنها لحاظ نشده باشد.
تدریس
استادی و تدریس نیاز حوزه است و برای آن امتیاز در نظر گرفته‌ شده است. برای سابقه تدریس نیز امتیاز در نظر گرفته شده و اینکه فرد در چه سطحی تدریس می‌کند امتیازش متفاوت است. محاسبه این تفاوت سطوح منوط به ارائه اطلاعات کامل از سوی مراکز حوزوی است.

پژوهش
بحث مهم بعدی طرح هدفمندی، پژوهش است. طبیعتاً در نظر گرفتن تفاوت کمیت و کیفیت پژوهش‌ها مهم است و باید در نظر گرفته شود؛ اما معیار مرکز خدمات، پژوهشگران معرفی شده مراکز حوزوی هستند؛ به نحوی که مراکز حوزوی پژوهش‌ها را ساماندهی و امتیازبندی کنند و این امتیازات را در سامانه‌های خود درج کنند و به صورت اتصال برخط در اختیار مرکز خدمات قرار دهند. از آنجا که در حال حاضر در مراکز حوزوی این اطلاعات کامل نیست، در حال حاضر حداقل امتیازی را برای پژوهش‌های ثبت شده در سامانه مرکز خدمات در نظر گرفته شده است و تفاوتی بین پژوهش‌های مختلف وجود ندارد.

تبلیغ
یکی از مهم‌ترین نقش‌آفرینی طلاب در تبلیغ است. در گام اول هدفمندی، اطلاعاتی که داریم از جمله گواهی‌های تبلیغی و داده‌های موجود در سامانه‌ها از جمله سامانه شمع را لحاظ می‌کنیم. با توجه به داده‌های موجود، سوابق تبلیغی در ۲۰ سال اخیر محاسبه می‌شود.
طبق مصوبه هیئت مدیره، حداقل تبلیغ موسمی، ۴۰ روز در سال است. طبیعتاً بین تبلیغ موسمی با روحانی مستقر و ائمه جماعات و ... تفاوت وجود دارد. در این خصوص جلساتی را با معاونت‌های تبلیغ مراکز حوزوی و دفتر تبلیغات برگزار کرده‌ایم؛ از جمله «در کمیسیون فرهنگی و تبلیغی شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی» مقرر شد اعضاء نظرات و ضوابط خود را در اختیار مرکز خدمات قرار دهند تا در امتیاز بندی لحاظ گردد.
در عرصه تبلیغ برای تبلیغ موسمی بالاتر از ۴۰ روز در سال، تبلیغ در فضای مجازی، ائمه جمعه و جماعات، روحانیون مستقر و طلاب طرح هجرت امتیاز خاص در نظر شده است.

ایثارگران و خانواده شهدا
به منظور تکریم ایثارگران و خانواده شهدا در این طرح، امتیاز در نظر گرفته شده است. تفاوتی بین ایثارگران دفاع مقدس و مدافعین حرم و ... نیست و ملاک تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران می‌باشد.
ضرایب جدول هدفمندی خدمات

عائله‌مندی
عائله‌مندی در جدول جدید امتیازات، به صورت ضریب است. در احراز شئون حوزوی و نقش آفرینی، هر طلبه هر میزان نقش آفرین باشد متناسب با عائله‌مندی، ضریب امتیاز دارد. یعنی هرچه طلبه نقش‌آفرین باشد امتیاز می‌گیرد و برای فردی که نقش‌آفرین نیست دیگر صرف عائله‌مندی بن در نظر گفته نمی‌شود و تنها حداقل خدمات ارائه می‌شود. در امتیاز نقش‌آفرینی بین طلبه‌ای که تعداد فرزند کمتری دارد با کسی که فرزند بیشتری دارد، از طریق ضریب عائله‌مندی تفاوت قائل شده‌ایم.
در عائله‌مندی تفاوتی بین طلاب خواهر و برادر نیست، تنها تفاوت در تعداد افراد تحت تکفل است. از آنجا که معمولاً طلاب خواهر فردی را تحت تکفل ندارند، از ضریب عائله‌مندی برخوردار نیستند. اما اگر طلبه خواهری (به هر دلیلی مانند فوت یا از کارافتادگی همسر) فرزندانش تحت تکفلش باشند مانند طلبه برادر که عائله‌مند است از ضریب عائله‌مندی برخوردار می‌شود.
به منظور تشویق فرزندآوری ضریب عائله‌مندی برای فرزندان بیشتر را به صورت تصاعدی افزایش داده‌ایم.

محل سکونت
عموم طلاب در دوره‌های تحصیل در قم و مشهد هستند؛ اما انتظار می‌رود بعد از دوره تحصیل به شهرستان‌های خود برگردند. لذا برای افرادی که به سایر شهرستان‌ها می‌روند ضریب تشویقی در نظر گرفته شده است.
در گام‌های بعد هدفمندی این موضوع بطور کامل تفکیک خواهد شد و برای طلابی که اصالتاً اهل قم و مشهد هستند و همچنین اساتید برتر حوزه که لازم است برای تدریس یا پژوهش در قم و مشهد بمانند امتیازات تفاوت خواهد کرد.

جامعه نخبگانی
به منظور حمایت از جامعه نخبگانی حوزه که جزء وظایف مرکز است در جدول امتیازات، ضریب در نظر گرفته شده است. لذا صرف نخبگی امتیاز ندارد بلکه ضریب امتیاز است و متناسب با امتیازات نخبگان در ایفای شئون، این ضریب موجب افزایش امتیاز می گردد.
بر اساس مصوبه هیئت‌مدیره مرکز خدمات، معیار اطلاعاتی است از که مرکز نخبگان حوزه در اختیار مرکز خدمات قرار می‌گیرد و در این خصوص بین نخبگان حوزه علمیه خواهران و برادران تفاوتی وجود ندارد.

هدفمندی شهریه
موضوع هدفمندی خدمات با هدفمندی شهریه که مربوط به پرداخت شهریه طلاب است تفاوت دارد. شهریه هدفمند که به طلاب پرداخت می‌شود مربوط به دفاتر مراجع است و ارتباطی با مرکز خدمات و جدول هدفمندی خدمات مرکز ندارد و مرکز خدمات در این خصوص پاسخگو نیست و طلاب باید به دفتر شهریه مراجع و مراکز حوزوی مراجعه نمایند.

در ادامه مسیر به منظور انجام هر چه بهتر گام‌های بعدی هدفمندی خدمات، از نظرات ارزنده طلاب و مراکز حوزوی استفاده خواهیم کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ناشناس IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۹
    5 2
    باسلام از مصداق های امتیاز دهی که مدیرکل محترم که شمردندمعلوم است که این طرح هدفمندی کاملا در مسیر ناعدالتی وتبعیض پیش می رود به نظرم طرح هدفمندی یارانه باید بر اساس در امد طلاب هم تنظیم شود واقعا بودجه ای داده مشود به خدمات برچه اساسی بین طلاب باید تقسیم شود یکی چند میلیون می گیرد یکی 1میلیون هم نمی گیردخانواده طلاب چه گناهی کرده اند واقعا گرفتار این همه تبعیض می شوند این چه معیارامتیاز بندی است اثفاقا طلبه هی که قم هستند محرومیت بیشتری می کشند چون زمینه رفتشان به شهرستان نیست یا مشکل دارند در قم ماندگار شدند ولی نصف سال در مناطق مختلف در تبلیغ هستند وخانواده شان در سختی روحانی مستقر در ماه رمضان 10 ملیون 20 ملیون بعضیشان از روستا نذورات برایشان جمع میشود بعد شما اینجا امتیاز طلبه قم را می گیرید میدهید به مثلا امام جمعه مثلااستاد نمی دانم وخدا عالم است خدایا روزی ما را به غیر خودت واگذار مکن
  • طلبه IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۰
    11 0
    سلام. مسوولین محترم لازم است یک مقدار حداقلی از درآمد را برای عموم طلاب در نظر بگیرند و بعد برای تشویق شهریۀ هدفمند قرار دهند با اون ملاکهائی که در نظر دارند. الان وقتی خط فقر ده دوازده میلیون تومان است یا حداقل حقوق یک کارگر بالای شش میلیون تومان در ماه است بالاترین شهریۀ یک طلبه کمتر از سه تومن است!!! یعنی زیر خط فلاکت!!! خوب است به مقدار حقوق یک سرباز متاهل که بالای 5 م ت است شهریۀ پایه در نظر بگیرند و برای بیشتر شهریۀ هدفمند.
  • ع س IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۱
    3 0
    سلام خیلی خوب است ،ولی بنده بیش از پانزده سال درمراکز فرهنگی دربلوچستان فعالیت میکردم وحدودا همزمان بکرونا بیکار شدم ومدتها بادروس حوزه فاصله،گرفتم وسن من هم الان پنجاه سال است واز خیلی از از این امتیازات محروم هستم فلذا افرادمثل بنده حقشان ضایع میشود لطفا ارایه طریق فرمائد.
  • طلبه IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۱
    2 0
    سلام چرا برا حفاظق قرآن امتیاز در نظر نگرفتن
  • طلبه IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۲
    1 0
    اولا: اصل هدفمندی در صورتیکه به تبعیض فاحش بین طبقات مختلف منجر نشود قابل قبول است ، در تاریخ حوزه هیچ وقت این اندازه اختلاف طبقات فاحش بین طلاب معمولی با طلاب مستعد وجود نداشته چون مراجع تقلید شخصا مراقبت میکردند. ثانیا:یک سوال: این آقایی که متولی طرح هدفمندی هستند چقدر با زندگی و فضای معیشت و ماموریت طلاب آشنائی دارند؟؟؟
  • قاسم IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۲۴
    0 0
    با سلام طرح واقعا عالی است ولی متاسفانه زمان اجرای آن اصلا مناسب نیست لذا کاملا نتیجه عکس خواهید گرفت این طرح اگر زمانی که وضعیت معیشت طلاب بهتر بود اجرا می کردید به عنوان یک امتیاز برای پیشرفت تحصیلی بود ولی الان اجرا کردنش به نظر حقیر بستن راه تنفسی طلاب است چون واقعا در حال حاضر طلاب به آخر خط رسیده اند واکثر طلاب به جای تحصیل گرفتار حواشی اقتصادی زندگی شدند ای کاش این طرح ۱۰ سال پیش اجرا می شد نه الان دقیقا تو فقر مطلق طلاب به هر صورت موفق باشید
  • جابر IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
    0 0
    سلام علیکم به طلاب سطح سه به بالا مبلغ5میلیون بدهید و وام های بالای صد و پنجاه میلیون تومان رو به طلاب بدهید اگر ضمانت طلاب رو در بانک ها تائید می‌کردند کار خیلی بزرگیست
  • امیر IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
    0 0
    سلام وعرض احترام برای انجام هدفمندی اما محبت کنید مبالغ امتیاز رو بالا ببرید بخد از مادرم پول میگیرم که زندگیم بچرخه 35سالم شده دیگه بریدم نمیدونم چکار کنم به داد طلبه ها برسید
  • حسن IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۴
    1 0
    به نظر بنده طرح خوبیست به شرط آنکه یک کف حقوق در حد کارگر برای عموم طلاب بگذارند با این شرایط وقتی طلبه ای ده سال بهترین وقت و زمان جوانی خود ، زمانی که می توانست اگر به حوزه نیاید در این ده سال کاملا وضعیت اقتصادی خود را سرو سامان دهد خب حدقل حقوقی که می توان برای این طلبه در نظر گرفت مثلا حداقل ۷ملیون مخصوصا طلاب سطح ۲به بالا
  • علی IR ۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۳۰
    0 0
    سلام جوری از هدفمندی حرف میزنن اگه طلابی که امتیازکمتردارندمثلا10سال تبلیغ بلندمدت بودن توروستاهای محروم نتونستم ازپایه10بیشتربخونه چون ازمرکزحوزه دورشده بودوسرگرم تبلیغ حالامثل یه آدمی مجرم که نتونست امتیازبیشترکسب کنه باش رفتارمیشه بابا این طلبه بهترین وقتشوکه می‌تونست توقم بمونه وخطی به اتوی لباساش نرسه درس بخونه زیادداریم اتوکشیده توقم یه بارتبلیغ بلندمدت توروستای محروم نرفته امااونوحوزه می پسنده نه اون طلبه ایی که بهترین دوران عمرش براتبلیغ توروستاگذرونده بابابخداماهم طلبه ایم عین مجرم بامون برخورد نکنیدآه خانواده های مظلوم دامنتون میگیره به مولا ازماگفتن خانواده هامون
  • ابوالفضل IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
    1 0
    سلام طرح ایرادات زیادی داره چرا یک طلبه خصوصاً طلابی که از بعد از دانشگاه یا دیپلم وارد حوزه میشوند و طلبه مقدمات محسوب میشوند و بعضاً همچنین بقیه طلاب سطوح از پایه حقوق حداقلی دستمزد کشوری و لشکری که ۸ میلیون تومان است برخوردار نباشند و این هم از بحث بیمه مرکز خدمات و کلاً بیمه های حوزوی که حدیث مفصل است از این مجمل چرا کسی به فکر طلاب مخصوصاً معیل با فرزند نیست وقتی خط فقر ۲۰ میلیون تومان است لطفاً حداقل برای طلاب معیل که پدر یا مادر میباشند و اکثراً اجاره نشین هستند و همچنین در سطح ۱ (مقدمات) هستند شهریه و حقوق ۱۰ میلیون تومانی قرار بدید طلاب و خانواده طلاب از فقیر ترین محروم ترین و مظلوم ترین و قانع ترین ولی در عوض پر تلاش و کاربرد ترین قشر های کشور هستند لطفاً اقدام موثر کنید وفقکم الله لمرضاته مع العافیه
  • سجاد IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۲
    2 0
    باسلام اینجانب به عنوان طلبه وروحانی ومبلغ دینی،قطعاً روز قیامت ازمسئولین نخواهم گذشت،وشکایت خودرا به خداوند وآقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شبانه وروز عرضه میکنم از درون قلبم،عزیز برادر معنی پول نگرفتن طلاب از دولت صحیح است ولی معناش این نیست که طلاب بدون هیچ پولی زندگی کنند شماباید به عنوان یک نهاد مستقل به خودکفایی برسید از راه های مشروعش ومایحتاج زندگی طلاب ومعیشت انها را سروسامان بدید نه اینکه طلبه روملبس کنیید وبه حال خودش رها کنیید وبگید از ائمه یاری بجوی،تمام مردم این جامعه از پاسدار ومعلم وروحانی قطعاً نظر اهل بیت در رزق وروزی آنهاست این اشتباهه که شما فقط طلاب رو میگید اهل بیت زیر دین خودشون قرارنمیدهند،شیعه در همه مباحث معتقداست که اهل بیت به ماروزی میدهند، اما خب وسیله پرداخت این حق کیست؟کدام سیستم است؟ دراین عصروزمانه ارتباطات شما تنها ووفقط طلاب رو وسط جامعه دراین مشکلات سخت اقتصادی تنها قراردادید ومیفرمایید بدون واسطه ووسیله ازاهل بیت مزد بگیرید!!! چرا سیستم هدفندی رو قرارنمیدید وطلاب درذیل ان سیستم هدفمند با توجهات اهل بیت علیهم السلام مساعده دریافت کنند؟ نظر اهل بیت علیهم السلام شکل گیری انقلاب وجامعه دینی بود اما شما که نیابت داریید وخدمت گزار امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستید حضرت وظیفه برای شما مشخص کرده وظیفه عده کثیری از مسئولین حوزه بویژه مدیر حوزه های علمیه تامیین حق الزحمه ومعیشت طلاب هست اما بجای انجام وظیفه میفرمایند که نه ؛ما وظیفه ای ندارییم پس وظیفه شمادرجایگاه خودتون وخدمت به امام زمان عجل الله چیست؟آیا جز ترویج دین ورسیدگی به طلاب هست،ای کاش وای کاش امکان این بود که بنده یک ساعت با مدیر حوزه های علمیه کل کشور دراین خصوص مناظره میکردم.
  • زهرا بیک خراسانی IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
    0 0
    سلام علیکم بنده حدود ۳۰ سال در حوزه وسازمان تبلیغات هم درس خوندم هم درس دادم تبلیغ رفتم مسئولیت‌هایی هم در حوزه دارم وداشتم جز هیئت امنا مدرسه هستم تمام حاشیه شهر مشهدرو برای تبلیغ رفتم همیشه هم فی سبيل الله بوده پرونده مرکز خدماترو هم دارم ولی چرا مرکز مدیریت برای بحث تبلیغ من چیزی تعریف نکرده . به نظر من این طرح باید کارشناسی تر انجام بشه صرف اینکه من درسامانه شمع بارگذاری نکردم برای خدا بوده بخاطر مشغله فراوان درس وبحث وتدریس الان نباید مرکزمدیریت فکری برای ما بکند مثلا خودمن از روز شهادت دکتر شهید رئیسی دنبال کارهای تبلیغاتی وبرنامه ریزی ستادها بودم .تقاضا دارم یک فکر اساسی وبرنامه ریزی دقیق انجام شود .اجرکم عندالله